T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi

Ecdadımı Tanıyotum

İlçemizde düzenlenen "Ecdadımı Tanıyotum" kompozisyon yarışmasında öğrencimiz Zeynep Zehra DEMİRTAŞ birinci olmustur. Öğrencimizi ve Türk Dili ve edbiyatı Öğretmenimiz Ayşegül Bilgini tebrik ediyoruz.

 

ECDADIMDAN ÖĞRENDİM

 

        Türk olmak en büyük ayrıcalıktır . Çünkü eğer bir Türk isen insan ayrımı yapmazsın , vatanın için canını ortaya koyarsın , bayrak için düşünmeden cephede yerini alırsın . Bizlere bu ilkeleri aşılayan şanlı ecdadımızdır . Zaten onların deli yürekleri olmasa biz böyle cennet gibi bir vatana sahip olamazdık . Peki bizim ecdadımız kimler mi ? Bizim ecdadımız bir kahramanlık destanıdır . Hani şu içine bir sürü bilgi sığdırdığımız bilgisayarlar , telefonlar , tabletler ... Dünyadaki bütün teknolojik araçları kullansak yine de bizim ecdadımızı içine sığdıramayız .

 

Kurtuluş Savaşı 'nda mühimmatları taşıyan Konyalı Halime Çavuş . Benim Halime Ninem erkek kılığına girmiş , kimseye kadın olduğunu söylemeden cephede savaşmıştır . O , köyünün ninesi , savaş meydanının ise Halime Çavuş 'u olmuştur . Peki ya korkusuz Hasan Tahsin ? Türk milleti dışında başka kim düşmanın karşısına çıkar ve şehit olacağını bile bile ilk kurşunu sıkardı  ? Ben Türk genci olarak vatan için fedakarlık yapmayı Halime Çavuş'umdan , deli yürekliliği ise Hasan Tahsin 'den öğrendim .

 

Cepheye koşmanın yaşa değil vatan aşkına bağlı olduğunu iki Türk 'ün intikamını almak için henüz on yedi yaşında , gencecik delikanlı Çuhadar Ali 'nin şehit olduğunu öğrendiğimde anladım . Birlik ve beraberliğin nasıl oluşturulacağının ve fikirlerimi korkmadan ifade etmenin başarısına gazeteci , mebus , savaş kahramanı , ateşten gömlekli Halide Edip Adıvar 'ı öğrenerek ulaştım .

 

" Sen kadınsın . Çocuğunla cephede ne işin var ? " diyenleri susturmanın cesaretini cephaneler ıslanmasın diye battaniyesini kendisine değil cephanelere saran ve aynı zamanda minik yavusunu korumaya çalışan Şerife Bacı 'dan aldım . Türk milleti ,  gücünü ise Seyit Onbaşı mermiyi kaldırdığında kazandı .

 

Dokuz yaşında cephelerde koşup daha on iki yaşında onbaşı rütbesini alan Nezahat Onbaşı ise  "Türk milletinin çocuğuysan gerektiğinde onbaşı da olursun. " dedirtti . Kalemli asker Mehmet Akif  destek vermeyi , mısralarla insanlara dokunmayı , duyguları şiirlere dökmeyi öğretti bizlere .

 

Mustafa Kemal Atatürk ise bu vatanı kurarak ulu bir önder olduğunu , adını Türk milletinin kalbine kazıyarak kahramanlığını , mavi gözleriyle hep ileriye bakarak idealist olmanın verdiği gururunu ve savaş meydanında Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösterdi.

Zeyneb Zehra DEMİRTAŞ-9/D sınıfı

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.05.2020 - Güncelleme: 15.12.2022 14:36 - Görüntülenme: 619
  Beğen | 1  kişi beğendi